Websites en printmedia ontwikkelen met visie

Contact
Select Page
website ontwikkelaar Heerenveen (Friesland)

Over Jeroen Rijpstra: Al meer dan 17 jaar webdesign en grafische vormgeving

Ik heb het internet zien opkomen. In 2001 ben ik gestart als grafisch vormgever / webdesigner bij Van der Let & Partners in Heerenveen. Onze studio bestond in die tijd slechts uit 3 man. Pionieren. Alles kunnen en willen maken. Wat we niet wisten, dat zochten we zelf uit.

Vliegende pizza’s

In die tijd waren websites nog niet functioneel, ze moesten er vooral cool uitzien, als een soort digitale visitekaartjes voor bedrijven. Met die befaamde ‘Flash-intro’s’ van korte, geanimeerde filmpjes waar de eigenaar van die site dan zo trots op was: ‘Heb je die nieuwe website van Pizzeria Italia al gezien? Mooi man, met die vliegende pizza’s in dat intro! Moet je ook eens kijken!’.
Dat het na 2 of 3 keer kijken van het intro eigenlijk best irritant begon te worden, daar kwam men al snel achter. Je wilt niet elke keer weer dat intro zien, nee, je wilt direct naar de pagina waar de informatie staat die je zoekt.

Webshops, ook zo iets.

Die waren er nog (bijna) niet. Als je wat wilde kopen, dan wilde je niet eerst wachten tot je PC was opgestart met dat piepende modem. Nee, in diezelfde tijd kon je net zo goed ff naar de winkel fietsen, het product beetpakken, ronddraaien, voelen en dan kopen. Zomaar iets kopen vanaf een plaatje, dat was toch niet vertrouwd?

“Na jaren van groter groeien in de bureauwereld, ben ik toch eigen baas geworden. Zodat ik de lat zo hoog kan leggen als ik wil, websites en andere projecten kan ontwikkelen die aan alle kanten kloppen.”

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Wil je een website laten maken, heb je een grafisch vormgever nodig, wil je een webshop of iets anders?

De doorbraak

Pas nadat de mobieltjes vervangen werden door smartphones, en men overal kon internetten waar men wilde, werden er steeds meer producten online besteld. De vraag naar webshops nam sterk toe en doet dat nog steeds. Zelfs steeds meer particulieren, die zelf nooit een fysieke winkel gehad hebben, verkopen nu spullen online in hun eigen webshop.

Websites zijn niet meer weg te denken. Ook niet uit mijn zakelijk leven. Na jaren van groter groeien in de bureauwereld, ben ik toch eigen baas geworden. Zodat ik de lat zo hoog kan leggen als ik wil, websites en andere projecten kan ontwikkelen die aan alle kanten kloppen.

Kantoor aan huis

Sinds 2018 heb ik achter huis mijn eigen tuinkantoor waar ik goed gefocust kan werken en toch dicht bij mijn zoon (14) en dochter (11) kan zijn.

Mijn werk is niet mijn enige creatieve uitlaatklep. Ik speel daarnaast meer dan 20 jaar gitaar met mijn vrienden in een niet allerdaagse band ;-). Misschien had je dat al op mijn privé Facebookpagina gezien. We schrijven eigen nummers, nemen zelf de muziek op en ik doe de vormgeving en promotie. Een paar keer per jaar treden we op in binnen en buitenland. Op mijn Facebook Zakelijk en LinkedIn zie je alleen de zakelijke kant van mij.

Mijn doel is om mooie websites en andere projecten te ontwikkelen, maar altijd met het uiteindelijke resultaat van jou als klant voor ogen: meer klanten, meer bezoekers, lezers en meer conversie.

Mijn visie?

Mijn doel is om mooie websites en ander projecten te ontwikkelen, maar altijd met het uiteindelijke resultaat van jou als klant voor ogen: meer klanten, meer bezoekers, lezers en meer conversie. Via je huisstijl, je website, SEO en Advertising of allerlei combinaties van marketingmiddelen. Daar doe ik het voor!

Samenwerking met specialisten

Omdat ik vind dat je op je vakgebied diepgaande kennis moet bijhouden, werk ik graag samen met andere zelfstandigen op hun vakgebied. Zo heb ik SEO/SEA en social media-experts, een tekstschrijver, fotograaf en pure softwareontwikkelaars in mijn directe netwerk. We houden elkaar scherp en durven ook echt voor elkaar in te staan. Met hen bespreek ik de details, zodat ik jou alleen nodig heb voor de hoofdlijnen. Ontzorgen, heet dat…

Portfolio

Misschien denk je: “mooie woorden, maar hoe ziet dat er nu in de praktijk uit?” Neem eens een kijkje in mijn portfolio!

Prijsstelling websites

In mijn blog artikel ‘Wat kost een nieuwe website en wanneer is ie klaar?‘ lees je meer over prijzen voor het bouwen van websites.

Neem vrijblijvend contact op

Samen ff sparren over jouw ideeën en wensen? Kijken wat mogelijk is? Vragen staat vrij!