Websites en printmedia ontwikkelen met visie

Contact
Select Page

Website project

holland ghana foundation

Home » Projects » Website Holland Ghana Foundation

Opdrachtomschrijving

Sinds 2007 werkt de Holland Ghana Foundation aan een betere toekomst voor de Ghanese bevolking, vooral aan die van de kinderen. Zij zijn immers de toekomst. De stichting bestaat uit zo’n 9 bestuursleden, waarvan Henk de Breij voorzitter is. Door de jaren heen hebben steeds meer bekende Nederlanders hun naam aan de stichting verbonden, in de vorm van een Comité van Aanbeveling. Dit bestaat uit Gerda Havertong, Claudia de Breij, Joop Binnekamp, Arthur Japin, Boris Dittrich, Frans Weisglas en Erica Terpstra. Hun verbinding aan de stichting kan onder meer helpen bij de zo noodzakelijke fondsenwerving.

Natuurlijk kan een goed draaiende website helpen om sponsoren en donateurs te werven, maar de bestaande website deed niet zijn werk. Ik kreeg via Jasper Schoonhoven (Inforitus) de opdracht voor een redesign van de bestaande website.

Oplossing

Ik besloot in de huid van een potentiële donateur te kruipen. Waarom zou ik geld willen doneren aan de Holland Ghana Foundation? Ik zou willen weten wie er achter de stichting zit, of het betrouwbare mensen zijn die zorgen dat mijn geld ook echt ten goede van de Ghanese bevolking komt. Ik zou willen weten wat de stichting tot nu toe al heeft bereikt en met welke concrete projecten de stichting nu bezig is. Het liefst zou ik zien wat er met mijn geld gedaan wordt en wat de resultaten zijn. Als ik geld zou doneren, wil ik er graag een goed gevoel aan overhouden. En ik zou graag willen dat het doneren zo gemakkelijk mogelijk gaat, zonder dat dit mij teveel moeite kost.

Uitwerking

Door het gebruik van grote kleurrijke foto’s wordt er al gauw een Ghanese sfeer gecreëerd. De blije kinderen op de foto’s zorgen voor sympathie, de stichting doet blijkbaar goede dingen. De stichting werkt met 3 thema’s: scholing, gezondheid en drinkwater. Door de 3 kleuren uit de Ghanese vlag afzonderlijk te gebruiken met een eigen icoontje, wordt duidelijk onder welk thema de verschillende projecten vallen. Op de Wie-zijn-wij pagina zijn de bestuursleden en bekende Nederlanders duidelijk in beeld, wat vertrouwen schept. Door middel van een kaart van Ghana is direct te zien welke projecten de stichting al gerealiseerd heeft. Ook dit schept vertrouwen. Via de buttons op de kaart is het gemakkelijk om naar het betreffende project te navigeren. Door het gebruik van grote call-to-action blokken is het gemakkelijk om naar een donatie pagina te gaan. Verder biedt de website allerlei mogelijkheden om te kunnen doneren, er kan bijv. concreet gedoneerd worden voor scholing, gezondheid of drinkwater. Hierdoor krijgt de donateur meer het gevoel dat zijn geld gericht gebruikt wordt, in plaats van op een algemene grote hoop gestort te worden. Na de donatie ontvangt de donateur een verzorgde bedankt email. Via de nieuwsberichten blijft de donateur op de hoogte van de voortgang van de projecten.

Bekijk hoe voorzitter Henk de Breij de samenwerking met Inforitus en met mij heeft ervaren op de referentiepagina.

 

  • Grafisch webdesign
  • Functioneel webdesign
  • Webdevelopment door Inforitus