Websites en printmedia ontwikkelen met visie

Contact
Select Page

Website project

Kattenpension Silvestris

Home » Projects » Website Kattenpension Silvestris

Inleiding

In 2018 ontmoette ik tekstschrijfster Meta Groot Antink van ‘Tekst met Pit‘. Ze vertelde dat haar vaste webbouwer was gestopt met de business en nodigde mij uit om samen met haar een case op te pakken van Kattenpension Silvestris. Ze had een leuk contact met eigenaresse Els Driesprong en vroeg of ik samen met haar en Els een intake voor het ontwikkelen van Els haar nieuwe website wilde doen.

Meta werkte ook al een tijd samen met fotografe Annet Eveleens van ‘Eveleens Fotografie‘. Annet had net een hele serie geweldige foto’s geschoten van het kattenpension. Deze, en de lekker leesbare professionele schrijfstijl van Meta zorgden voor genoeg inspiratie om hier een mooi project van te maken.

Opdrachtomschrijving

Els Driesprong is vanuit haar achtergrond als dierenartsassistente een aantal jaren een eigen kattenpension begonnen op het akkerbouwbedrijf van haar man. Dit liep zo goed dat het tijd werd voor een uitbreiding van het pension. In 2018 werd een tweede verblijf gebouwd met drie individuele ruimtes en met buitenren van maar liefst 13 vierkante meter. Er is nu dus meer ruimte voor extra katten. Tijd voor het aantrekken van meer klanten!

De oude website van Els was sterk verouderd, niet mobiel vriendelijk en het reserveren ging moeizaam.

Omdat Els de uitgebreide zorg voor alle (soms 30 katten) alleen doet wil ze minder tijd besteden aan administratie en meer aan de zorg voor de katten. Reserveren zal dus soepeler en sneller moeten gaan.

Werkwijze

In vier weken tijd werd de nieuwe website gerealiseerd. Annet heeft op locatie een uitgebreide serie foto’s geschoten. Daarna hebben Meta, Els en ik een dag uitgetrokken voor de gezamenlijke intake. Door Els uitgebreid te interviewen leerden we haar bedrijf en haar doelgroep kennen. Op deze manier konden we de juiste struktuur, tone of voice en uitstraling bepalen voor de website. En natuurlijk de functionaliteit en de doelstellingen van de website.

Meta schreef de teksten van alle pagina’s, inclusief 6 blogartikelen en ik ontwierp en bouwde de website tegelijkertijd. Alle pagina’s werden compleet ontworpen en gevuld met de juiste content.

Vertrouwen

Wat is het belangrijkste wat je als kattenpension wilt uitstralen? Juist. Vertrouwen. Dat het voor de eigenaren van de katten vertouwd voelt om hun dierbare beestje voor een aantal dagen in jouw pension te laten logeren.

De mooie professionele foto op de homepagina van de nieuwe website doet hier uitstekend zijn werk. Je ziet direct dat Els gelukkig is met de verzorging van de katten. Dit schept vertrouwen. Het persoonlijke verhaal over Els en haar achtergrond als dierenassistente helpt hierbij.

Ook de andere foto’s geven een goed beeld van de sfeer die er in het pension is. De katten hebben alle ruimte en zien er net zoals de verblijven verzorgd en schoon uit.

De teksten zijn lekker leesbaar – en nog belangrijker – herkenbaar geschreven zodat de doelgroep zich aangesproken voelt.

De vele testimonials geven aan dat het pension vele gasten heeft gehad en zijn veelal positief.

Tijdwinst door reserveringsformulier en boekingskalender

Els is nu minder tijd kwijt aan ‘loze’ telefoontjes waardoor ze meer tijd overhoudt voor de katten. Met behulp van de boekingskalender kunnen bezoekers op de site van te voren de beschikbaarheid checken.

Via het aanmeldformulier krijgt Els van te voren de juiste informatie binnen om goed voorbereid te zijn voor de komst en verzorging van de kat.

Tenslotte

Door professionele fotografie, heldere teksten en duidelijke site structuur doet deze website goed zijn werk. Door de uitgebreide intake en de goede onderlinge communicatie kon deze website in vier weken opgeleverd en gelanceerd worden. De klant hoefde niet zelf teksten te schrijven, voor goede foto’s te zorgen en de website te vullen. In de praktijk blijkt dit vaak een slepend proces te zijn die weken, soms zelfs maanden duurt.

We zijn blij met de keuze die Els gemaakt heeft en zijn samen erg trots op het resultaat!

En wat vindt Els zelf ervan?

Lees de review van Els op de Referentiepagina

 

  • Grafisch webdesign
  • Functioneel webdesign
  • Website bouwen in Divi WordPress
  • Implementatie booking calendar
  • Reserveringsformulier
  • SEO basis