Websites en printmedia ontwikkelen met visie

Contact
Select Page
Corporate identiteit en website project

toem uitvaartkisten

Home » Projects » Website Toem Uitvaartkisten

Opdrachtomschrijving

In juli 2017 kreeg ik een aanvraag van Thomas Macco. Hij wilde een nieuwe identiteit voor zijn onderneming in massiefhouten uitvaartkisten (Toem Uitvaartkisten), met bijbehorende website. De uitvaartbranche heeft vaak een zware, serieuze uitstraling. Zijn wens was om het onderscheid te maken met een nieuwe frisse, natuurlijke, minder beladen uitstraling. In tegenstelling tot veel andere uitvaartkistfabrikanten gebruikt Toem Uitvaartkisten vooral massief hout voor de kisten. Dit is beter voor het milieu dan het gebruik van spaanplaat. Dit wilde Thomas graag in het logo verwerkt zien. De website moest dezelfde frisse natuurlijke uitstraling hebben. De bedoeling was dat het assortiment kisten op de website getoond werd, zonder dat de site als een webshop ervaren werd.

Oplossing

Het logo bestaat uit frisse, natuurlijke kleuren. Door het handgeschreven lettertype in de naam krijgt het logo een persoonlijke, vriendelijke sfeer. Om het gebruik van massief hout aan te geven, heeft de eerste letter een lichtbruine kleur met houtstructuur. Dit wordt nog extra benadrukt door de onderregel. Het blaadje links in het logo geeft vergankelijkheid aan.

Deze sfeer is verder uitgewerkt in de huisstijl en in de website. De website is helder en overzichtelijk, de produkten zijn duidelijk per categorie ingedeeld, zonder dat er een webshop gevoel aanwezig is. Door middel van duidelijke call-to-actions wordt het de bezoeker gemakkelijk gemaakt om actie te kunnen ondernemen.

De site is echter niet online gegaan, wegens overname van het bedrijf vlak voor de bouw van de website.

  • Logo design
  • Corporate identiteit
  • Grafisch webdesign
  • Functioneel webdesign
De website is helder en overzichtelijk, de produkten zijn duidelijk per categorie ingedeeld, zonder dat er een webshop gevoel aanwezig is.